Getinge återkallar produkter

Getinge informerar om två globala produktåterkallelser på onsdagsmorgonen.

Den ena är en frivillig global återkallelse av förstärkt införingsutrustning som säljs som ett fristående tillbehör för Maquet Intraaorta-ballongkatetrar 7Fr, 7,5 Fr samt 8 Fr på grund av en möjlig brist i den sterila förpackningen.

”Till dags datum finns inga kända incidenter kopplat till allvarlig skada som kan förknippas med de nämnda produkterna. Getinge har rapporterat till berörda myndigheter i enlighet med relevanta lagkrav, och förväntar inga materiella kostnader kopplat till återkallelsen”, heter det.

De förstärkta införingsutrustningstillbehören som inkluderas i Intraaorta-ballongkateteset berörs inte av denna återkallelse. Problemet identifierades av företaget via interna tester.

Den andra återkallelsen avser Quadrox-id Pediatric oxygenatorer relaterat till produktens förpackning.

”Till dags datum finns inga kända incidenter kopplat till allvarlig skada som kan förknippas med förpackningens sterila barriär. Getinge har rapporterat till berörda myndigheter i enlighet med relevanta lagkrav, och förväntar inga materiella kostnader kopplat till återkallelsen”, skriver bolaget.

Quadrox-id Pediatric Oxygenator är en produkt som används för extrakorporeal support. Den globala återkallelsen initieras på grund av ett identifierat potentiellt förpackningsfel hos produkter med Bioline-beläggning.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.