Getinge ingår förlikningsavtal för kirurgiska nätimplantat i USA

Medicinteknikbolaget Getinges dotterbolaget Atrium Medical Corporation har ingått förlikningsavtal relaterat till skadeståndskrav för kirurgiska nätimplantat i USA. Förlikningen resulterar i en avsättning på ytterligare 600 miljoner kronor som kommer påverka rörelseresultatet i det fjärde kvartalet i form av en jämförelsestörande post, enligt ett pressmeddelande.
Mattias Perjos, Getinge
Mattias Perjos, Getinges VD.
Getinge uppger att förlikningen är varken ett erkännande av ansvar eller fel från företagets sida. Bolaget räknar med att förlikningen blir slutgiltig och att betalning sker under första halvåret 2022.

”Jag är nöjd att vi kan lägga detta bakom oss och därmed fokusera fullt ut på vår verksamhet och att leverera på vår strategi”, säger Getinges VD Mattias Perjos.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.