Getinge skjuter fram kapitalmarknadsdagen

Getinge har beslutat att senarelägga kapitalmarknadsdagen som skulle ägt rum tisdagen den 27 maj.

Beslutet har tagits mot bakgrund av information som Getinge nyligen tagit del av inom ramen för den dialog som Getinge har med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (Food & Drug Administration).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Getinge avser att hålla kapitalmarknadsdagen vid en framtida tidpunkt när större klarhet råder om utkomsten av pågående diskussioner med FDA samt eventuella finansiella konsekvenser.

I samband med kapitalmarknadsdagen avser Getinge också att ge en uppdatering av de aktiviteter som görs för att stärka kvalitetsledningssystemet inom Medical Systems.

Som tidigare meddelats är Medical Systems i dialog med FDA för att säkerställa att de åtgärder som genomförs för att stärka kvalitetsledningssystemet uppfyller FDA:s krav.

Åtgärderna är ett resultat av synpunkter som lämnats vid ett flertal inspektioner genomförda av FDA under 2013.

Förbättringarna inom Medical System är på god väg och förväntas vara avslutade under andra hälften av 2015. Som tidigare informerats beräknas kostnaderna för åtgärderna uppgå till cirka 800 Mkr, vilket belastade koncernens resultat i första kvartalet 2014, skriver Getinge i pressmeddelandet.

Getinge kommer att hålla en telefonkonferen på måndagen klockan 10.00.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.