Global Gamings vd: Vi är långt ifrån uträknade

Spelbolaget redovisar kraftigt sjunkande intäkter och en förlust för kvartalet.

Global Gaming, vars spellicens för den svenska marknaden drogs in i juni, redovisar intäkter om 60,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (253).

Rörelseresultatet minskade till -37,6 miljoner kronor (60,3).

Nettoresultatet landade på -37 miljoner kronor (54,3).

”Självfallet är vår situation fortsatt svår och det finns inget undangömt magiskt trolleritrick som kan återställa bolagets resultat eller marknadens förtroende och tro på att vi kan komma tillbaka”, skriver vd Tobias Fagerlund i rapporten.

Han konstaterar att det är en underdrift att säga att det ”såg mörkt ut” när det tredje kvartalet inleddes efter att bolaget förlorat tre fjärdedelar av intäkterna när den svenska licensen dragits in.

Han menar dock att de omstruktureringar, kostnadsbesparingar, strategiförändringar och teknikskiften som bolaget lanserat har gett effekt. Bland annat kommer personalstyrkan att vara halverad när det nya året inleds.

”För vad det är värt så vill jag försäkra alla som är intresserade att vi är långt ifrån uträknade”, skriver vd:nOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.