Goldman Sachs riskerar 50 miljoner dollar i böter

Goldman Sachs kan komma att tvingas till 50 miljoner dollar i böter efter att tidigare anställda kommit över och delat känslig information från centralbankens New York-kontor. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Överenskommelsen och motiveringen till böterna är ännu inte färdig, men kommer i nuvarande form att eventuellt även förbjuda Goldman Sachs att under tre år sälja in rådgivning i regulatoriska frågor.

Fallet kom att inledas under förra året och rör en tidigare anställd på centralbanken, Federal Reserve, som delat information med Goldman Sachs som  var hans dåvarande arbetsgivare.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.