Goldman Sachs ser bra värde i europeiska aktier

Goldman Sachs ser ett större värde och motståndskraft europeiska aktier än på annat håll, enligt en analys. Det rapporterar Bloomberg News.
Goldman Sachs

Det noteras att de europeiska vinstrevideringarna hittills varit starkare än i USA och avsevärt starkare än jämfört med tillväxtmarknader.

Samtidigt ser värderingarna inte utmanande ut. Jämfört med USA handlas samtliga europeiska sektorer till en rabatt, påpekar Goldman Sachs.

Enligt Goldman Sachs prognoser väntas vinstrevideringarna i Europa bli oförändrade i år, och skruvas upp med fem procent för 2024. Banken sätter en riktkurs på 480 för Stoxx 600 på sex månaders sikt vilket indikerar en uppsida på 5 procent.

När det kommer till sektorer har Goldman Sachs övervikt på banker och energi. Banken bedömer också att IT och hälsovård erbjuder gott om värde i förhållande till motsvarande bolag i USA.

På Affärsvärldens sida Börsen idag hittar du utvecklingen för en rad europeiska index.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder