Goldman Sachs skruvar ned riktkurser för svenska banker

Goldman Sachs har tittat närmare på den nordiska banksektorn.

Det har resulterat i att rekommendationen för Danske Bank sänks till neutral, från tidigare köp.

Det rapporterar Bloomberg News.

Riktkursen för Danske sänks samtidigt från 190 till 155 kronor. Aktien stängde på 110:55 kronor i Köpenhamn på torsdagen.

Goldman Sachs har även gjort mindre förändringar vad gäller riktkurserna på de svenska bankerna:

* För Nordea sänks riktkursen från 93 till 89 kronor. Rekommendationen är fortsatt neutral. Aktien stängde på 70:32 krononor på torsdagen.

* För SEB justeras riktkursen ned från 94:50 kronor till 92 kronor. Även här är rekommendationen neutral. Aktien slutade torsdagen på 87:24 kronor.

* Riktkursen för Swedbank skruvas ned från 225 till 215 kronor. Neutral står fast. Swedbank stängde på 139:55 kronor på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.