Goldman Sachs tror på ekonomisk återhämtning

Den ekonomiska återhämtningen, som inleddes i juli 2009, har potential att fortgå i ytterligare fyra år. Det visar ny data som tagis fram och analyserats av Goldman Sachs, skriver Business Insider.

I den framgår det att sannolikheten för en fortsatt återhämtning ända fram till 2009 ligger på cirka 60 procent, vilket kan ställas i förhållande till den mer ”normala” sannolikheten på endast 45 procent. Datan som Goldman Sachs har analyserat sträcker sig till 1950.

Den nuvarande återhämtningen har pågått i 76 månader, vilket är nästa dubbelt så långt som den genomsnittliga expansionen sedan 1854, enligt konjunkturdata från amerikanska National Bureau of Economic Research.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG