Goldman Sachs tror på tjurrusning för råvaror nästa år

Investmentbanken Goldman Sachs ser framför sig att råvaror går starkt nästa år, till följd av strukturella drivkrafter. Det rapporterar Business Insider.
Guld
Prognosen bygger på underinvesteringar, ökade stimulanser ihop med en försvagad dollar, vilket är tre makrotrender som talar för råvaror.

Goldman Sachs rekommenderar exponering genom en långposition i sitt koldioxidneutrala råvaruindex, anpassat för ESG-investerare.

Vad avser oljan är Goldman Sachs bullish. Man tror att snabbtester för covid-19 ihop med ett sannolikt vaccin kommer hjälpa till att påskynda återhämtningen i efterfrågan för flygbränsle.

När det kommer till guldet har Goldman Sachs en riktkurs om 2 300 dollar per uns, vilket gäller både tre, sex och 12 månader framåt i tiden. Tillgången ses som ett skydd mot inflation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets