Goldman Sachs vill sälja metallager

Amerikanska Goldman Sachs har formellt inlett processen för att sälja sitt omtalade nätverk av metallager efter att ha dömt ut dem som icke-strategiska för sin verksamhet, skriver Financial Times.

Goldman betalade 540 miljoner för Metro International Trade Services 2010 och försäljningen av bolaget kommer efter att amerikanska tillsynsmyndigheter närmare börjat granska bankernas roll i råvaruförsörjningskedjan.

Det som föranlett myndigheternas granskning är de allt längre köerna som bildats för leverans från lagren. Däruöver har London Metal Exchange försökt, men ännu inte lyckats, att införa nya regler i hopp om att minska köerna.

Goldman försökte sälja Metro redan i vintras och ett dussintal köpare uttryckte intressen, men procssen drog då ut på tiden på grund av osäkerheten kring de nya LME-reglerna som stoppades i domstol sent i mars.

Försäljningen följer i spåren av av liknande åtgärder från andra banker. JP Morgan Chase har sålt sin råvaruverksamhet till schweiziska Mercuria för 3,5 miljarder dollar och Morgan Stanley planerar att sälja sin oljehandelsverksamhet till ryska Rosneft.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.