Göran Persson fortsätter som ordförande i Swedbank

Swedbanks valberedning föreslår nyval av Biörn Riese och Helena Liljedahl till styrelsen. Göran Persson föreslås som ordförande.
Göran Persson, ordförande Swedbank.
Göran Persson, ordförande Swedbank.

Swedbanks valberedning föreslår inför årsstämman den 30 mars omval av styrelseledamöterna Göran Persson, Bo Bengtsson, Göran Bengtsson, Annika Creutzer, Hans Eckerström, Kerstin Hermansson, Bengt Erik Lindgren, Anna Mossberg, Per Olof Nyman och Biljana Pehrsson. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valberedningen föreslår nyval av Biörn Riese och Helena Liljedahl som styrelseledamöter. Bo Magnusson har meddelat att han inte står till förfogande för omval. Omval föreslås av Göran Persson som styrelseordförande.

Biörn Riese är advokat och har lång erfarenhet av arbete i en av Sveriges större affärsjuridiska advokatbyråer. Biörn Riese bedriver sedan 2017 verksamhet i egen advokatbyrå och han är sedan våren 2019 anlitad som rådgivare åt Swedbanks styrelse, främst avseende penningtvättsrelaterade frågor.

Helena Liljedahl är civilekonom och har haft olika uppdrag inom Kooperativa Förbundet och hon är sedan 2015 vd för KF Fastigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.