Gundlach: Dollarn och aktiekurserna kommer falla

Hedgefondförvaltaren Jeffrey Gundlach, som driver Double Line, tror på en försvagning av dollarn och fallande aktiekurser. Guldet bedömer han kommer klättra. Det säger han i samband med en av sina presentationer.
Gundlach: Dollarn och aktiekurserna kommer falla - jeffrey-gundlach-900
Jeffrey Gundlach. Foto: AP Photo/Richard Drew
Förvaltaren menar att marknaden sätter en enorm tilltro till Fed-chefen Jerome “Jay” Powell. Räntan väntas ligga nära noll under flera år. Dollarn väntas samtidigt pressas av det enorma underskottet i statsbalansen, uppger förvaltaren. USA har nu ett dubbelt underskott att hantera i form av underskott i handeln och i statsbudgeten.

Samtidigt menar Gundlach att de amerikanska värderingarna nu väsentligt avviker från omvärlden, och att det hänger samman med de sex techbjässarna Facebook, Alphabet, Apple, Amazon, Netflix och Microsoft. Vidare uppger han att det är privatinvesterares pengar och inte institutionellt kapital som driver börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.