Gunvor Group begär PA Resources i konkurs

Olje- och gasbolaget PA Resources har begärts i konkurs av Gunvor Group. Beskedet ska ha lämnats till PA Resources under söndagskvällen.

Det skriver PA Resources i ett pressmeddelande.

Gunvor Group ska dock också ha meddelat att man kan överväga att dra tillbaka ansökan. PA Resources skriver att man därför nu söker ett ”förtydligande från Gunvor Group avseende deras avsikter och vilka villkor de kan tänkas ställa”.

PA Resources har ännu inte delgivits något officiellt besked av Stockholms tingsrätt dit konkursbegäran ska ha lämnats in. Som en följd av den pågående företagsrekonstruktionen bedömer PA Resources att ansökan inte har någon omedelbar påverkan på bolaget.

”Bolaget befinner sig för närvarande i diskussioner med sina obligationsägare kring deras vilja att finansiera bolaget kortsiktigt”, skriver oljebolaget.

PA Resources aktie handelsstoppades i dag strax innan börsöppningen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.