H2 Green Steel tecknar samarbetsavtal med Byggnads Norrbotten

H2 Green Steel tecknar samarbetsavtal med fackförbundet Byggnads Norrbotten rörande företagets mycket omskrivna stålverksbygge i Boden.
H2 Green Steel tecknar samarbetsavtal med Byggnads Norrbotten - 8bb8fe4b5737967d_org
H2 Green Steels kommande anläggning i Boden. Illustration: Pressbild/H2GS

Avtalet är en del i bolagets tiopunktsprogram med åtgärder för att säkerställa goda arbetsvillkor och motverka arbetslivskriminalitet.

”Vi ska inte bara göra en klimatmässigt hållbar produkt, utan också vara en socialt hållbar arbetsplats. Som stor beställare har vi också ett stort ansvar. Vi såg tidigt vilka problem som kan uppstå vid sådana här stora byggprojekt inklusive kriminalitet, utnyttjande av människor och allvarliga olyckor. Därför har vi arbetat aktivt för att hitta eller utforma god praxis i branschen och har kommit en god bit på vägen”, säger Johan van der Bijl, byggchef på H2 Green Steel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.