Håkan Buskhe blir ny vd för Wallenbergs FAM

Försvarsföretaget Saabs avgående vd Håkan Buskhe blir ny vd för Wallenbergsstiftelsernas ägarbolag FAM.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Håkan Buskhe efterträder Lars Wedenborn som blir rådgivare, ”Senior Advisor”, och aktiv i styrelser i Wallenbergsfären. Håkan Buskhe tillträder den 12 februari 2020.

”Jag tar mig an det här uppdraget med ödmjukhet men också med stor nyfikenhet och hoppas att min industriella bakgrund kombinerat med mitt teknikintresse ska bidra till FAMs fortsatta utveckling”, citeras Håkan Buskhe i pressmeddelandet.

I början av augusti meddelade Saab att Håkan Buskhe skulle lämna vd-posten på Saab i februari 2020. Han sade då att han skulle vilja ha ”ytterligare en operativ utmaning” i sin karriär. I slutet av augusti rapporterade Dagens Industri att det fanns planer på att Håkan Buskhe skulle ta över vd-posten på Ericsson efter Börje Ekholm.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.