Håkan Juholt köper hotell

Håkan Juholt har tillsammans med Tommy Waidelich köpt ett hotell i Spanien, uppger Östra Småland. Hälsoresor ska vara affärsidén.

Hotellanläggningen ligger ett stenkast från havet på spanska Costa Blanca. Här tänker sig parhästarna Håkan Julholt och Tommy Waidelich driva verksamhet kring hälsoresor, konferenser och turister.

– Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger Håkan Juholt till Östra Småland.

Juholt erkänner dock att han inte kommer står där och blanda drinkar, inte heller jobba operativt, än. Detta eftersom han nyligen utsågs till Sveriges ambassadör på Island.

Fastigheten förvärvades i höstas. Vad de betalar är en affärshemlighet. Under våren hoppas de att byråkratin ska vara klar.

Därefter väntar en ombyggnation. Förhoppningen är att kunna öppna någon gång under 2018.

– Jag ser mig som en John Cleese i Fawlty Towers, säger Juholt.

Projektet har arbetsnamnet ”Fustera Beach Club”.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.