Hamlet och Selectimmune går samman

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma och Hamlet Pharma går samman och bildar Hamlet Biopharma. Fusionen innebär en premie om 36% för Selectimmunes aktieägare.
Hamlet och Selectimmune går samman - hamlet biopharma
Hamlet Pharmas och SelectImmune Pharmas styrelseordförande Catharina Svanborg.

Det sammanslagna bolaget får en portfölj med totalt tio läkemedelsprojekt varav tre projekt i fas II där redan två av projekten har positiva resultat i kliniska studier, skriver bolagen i två pressmeddelanden.

”Hamlet Pharma och SelectImmune Pharma går samman för att skapa ett nydanande läkemedelsbolag med en bred och stark portfölj av projekt för behandling av cancer och infektioner”, skriver bolagen.

Portföljen omfattar totalt elva patentfamiljer för cancer, infektioner och tuberkulos med fler än 60 patent.

Hamlet Biopharma har finansiering säkerställd för minst tolv månader.

Erbjudandet värderar Selectimmunes B-aktie till 3,06 kronor, motsvarande en premie på drygt 36% jämfört med gårdagens stängningskurs.

Fusionen kommer att genomföras genom att Hamlet Pharma absorberar Selectimmune som därefter kommer att upplösas. Andelsägare i Selectimmune kommer att emitteras nya aktier i förhållande till deras befintliga innehav. En aktie i Selectimmune berättigar 0,8 aktier i Hamlet Pharma.

Sammanslagningen förutsätter bland annat godkännanden på extra bolagsstämmor i båda bolagen. Ett fusionsdokument beräknas publiceras omkring 3 maj 2023.

Aktierna i Hamlet Pharma och Selectimmune Pharma observationslistas efter beskedet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.