Hamlet-paradoxen: Teckningsgrad på 57% ”överträffar målet”

Biotechbolaget Hamlet Biopharmas företrädesemission tecknades till 57% - vilket enligt styrelseordförande Catharina Svanborg är över förväntan. Oavsett hur bolaget vrider och vänder på kommunikationen blev emissionen inte fulltecknad. Emissionsguiden hissar en avslutande flagga.
Hamlet-paradoxen: Teckningsgrad på 57% ”överträffar målet” - hamlet biopharma
Hamlet Biopharmas företrädesemission tecknades till 57%, något som ordförande Catharina Svanborg menar överträffar bolagets förväntan.

Totalt fick Hamlet Biopharma in 46,7 Mkr brutto, vilket innebär en teckningsgrad om cirka 57%.

I bolagets pressmeddelande om utfallet nämns inte den procentuella teckningsgraden, något som är standard i den här typen av informationsgivning till marknaden. Hamlet Biopharma skriver heller inte ut att bolaget egentligen bad aktieägarna om närmare 81 Mkr.

Trots den låga teckningsgraden – varav 13,3 Mkr kom från teckningsförbindelser – uttrycker styrelseordförande Catharina Svanborg att emissionen blev en framgång.

“Utfallet överträffade vår förväntan som var att försöka säkra cirka 40 MSEK”, säger hon i en kommentar.

Svanborg refererar till att Hamlet i tidigare pressmeddelanden skrivit att företrädesemissionen uppgår till 40 Mkr, om man exkluderar hennes innehav, men att den “rent tekniskt” uppgår till cirka 81 Mkr.

Upplägget på emissionen har föranlett att Afv tidigare hissat sex flaggor för emissionen, däribland två stycken för “Bristfällig information”, bland annat på grund av otydligheten gentemot aktieägare kring den summa som bolaget ville ta in.

Men oavsett hur Hamlet vrider och vänder på sin kommunikation blev emissionen inte fulltecknad. I företrädesemissioner finns möjligheten att få in hela det belopp man efterfrågar genom att investerare tecknar utan stöd av teckningsrätter. Så har inte blivit fallet. Därför reses en avslutande sjunde flagga för “Ej fulltecknad emission”.

Den generella beskrivningen av flaggan lyder:

“En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.”

Emissionsguiden sätter därmed punkt för sin bevakning av Hamlet Biopharmas företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.