Han blir ny vd för Magnolia Bostad

Johan Tengelin tar över posten som vd i Magnolia Bostad senast i december 2020.
Han blir ny vd för Magnolia Bostad - tengelin-magnolia-900
Johan Tengelin, VD för Magnolia. Foto: Magnolia

Han efterträder Fredrik Lidjan som haft rollen som vd de senaste drygt fem åren. Enligt ett pressmeddelande från Magnolia ska bolaget skifta fokus till att kapitalisera på de senaste årens tillväxt genom att bygga värde i egen bok.

”Vi har en fantastisk resa bakom oss där Andreas Rutili ansvarade för uppstart och entreprenörskap, följt av Fredrik Lidjan som gjort Magnolia till en av Sveriges ledande samhällsutvecklare. Jag tackar Fredrik för det fantastiska jobbet han har gjort med bolaget och tillsammans lämnar vi nu över stafettpinnen till Johan”, säger Fredrik Holmström, Styrelseordförande i Magnolia Bostad, i pressmeddelandet.

Bland annat ska Magnolia Bostads fokusera på en ökad andel egna förvärv för långsiktig förvaltning.

Johan Tengelin kommer närmast från Brunswick Real Estate där han blev partner 2017. Han har tidigare varit vd för den nordiska verksamheten på GE Capital Real Estate. Under åren 1998 – 2004 var han projektledare inom Corporate Finance och delägare i Carnegie Investment Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder