Han blir ny vd för Oasmia

Oasmia Pharmaceutical utser Francois Martelet till ny vd med tillträde den 15 mars, enligt ett pressmeddelande.

Francois Martelet, som är svensktalande, är inte okänd för vd-rollen då han haft en motsvarande hos bland annat Avax och Topotarget. Han har även varit i verkställande roller på senior nivå hos Roche, Eli Lilly, Novartis och MSD.

”Vi har letat efter en verkställande direktör med stor internationell erfarenhet av att kommersialisera läkemedelsföretag, meriterad historik inom onkologi, ett brett nätverk i läkemedelsbranschen och som också har starka ledaregenskaper. Francois Martelet möter våra behov på ett utomordentligt sätt och vi ser fram emot att få honom ombord”, säger Oasmias styrelseordförande Jörgen Olsson.

Oasmia leds idag av styrelseledamoten Sven Rohmann i en tillförordnad vd-roll.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.