Han pekas ut som Palmes mördare

Chefsåklagare Krister Petersson meddelar idag vid en presskonferens att utredningen visar att Stig Engström, ofta kallad Skandiamannen, mördade dåvarande statsminister Olof Palme 1986.
Han pekas ut som Palmes mördare - palme-utredning-900
Journalister väntar på beskedet från åklagaren om Palmeutredningen vid platsen där statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen. Foto: Fredrik Sandberg / TT
 Men då Engström är död kan åtal inte väckas.

– Jag anser att vi har kommit så långt som man anser att man kan komma att begära. Det vi kan presentera i dag är att vi kommit runt en gärningsman och det är den så kallade Skandiamannen. Eftersom han är avliden så kan jag inte väcka åtal mot honom eller hålla förhör. Därför väljer jag att lägga ned förundersökningen, säger Krister Petersson.

Palmeutredningen är den största polisutredning som gjorts i Sverige och också den dyraste. Enligt Ekot ligger de totala utredningskostnaderna sannolikt runt 600 miljoner kronor. Totalt har 134 personer erkänt mordet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets