Handelsbanken: Köp nätmodebutiken

Handelsbanken har tittat närmare på e-modebutiken Zalando där Kinnevik äger 32 procent.

”Oavsett tillväxten i den generella detaljhandeln, räknar vi med att onlinemodemarknaden årligen kommer att växa med tvåsiffriga tal under de kommande åren då kunder ökar andelen inköp via nätet. Zalando har en bra IT-infrastruktur, ett starkt varumärke, nära samarbete med leverantörerna, utmärkta logistiklösningar och en dominerande marknadsposition”, skriver banken i tisdagens morgonbrev, där rekommendationen är kvar på köp.

”Enligt vår mening innebär Zalandos starka marknadsposition att bolaget kommer att fortsätta gynnas av skalfördelar och innebära högre marginaler än för branschen i övrigt. Trots detta värderas bolaget bara i linje med sektorn på multiplar för 2016-17. Vi beräknar att övervärdet för Kinnevik uppgår till nära 30 kr per Kinnevikaktie”, skriver banken.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.