Handelsbanken sänker räntor på bundna bolån

Handelsbanken sänker räntan på bolån med bindningstid mellan ett och tio år med 0,05-0,40 procentenheter från och med fredagen. Tremånadersräntan ändras däremot inte.

”Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av vårt erbjudande utifrån rådande konkurrensläge”, skriver Handelsbanken i ett pressmeddelande.

Ettårsräntan sänks med 0,26 procentenheter till 1,99 procent medan treårsräntan dras ned med 0,05 procentenheter till 1,73 procent. Tioårsräntan minskas med 0,40 procentenheter till 2,59 procent.

På sistone har flera bolåneaktörer sänkt sina bundna bolåneräntor i spåren av sjunkande marknadsräntor medan tremånadersräntan överlag inte har ändrats.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.