Handelsbanken: Scanias rörelsemarginal är fantastisk

Scanias rapport, där man redovisade en rörelsemarginal på 10,3 procent och en växande orderingång i Europa, var bra, bedömer Handelsbankens Hampus Engellau.

”Det är en bra rapport. Den visar ganska tydligt det mönster som vi har pratat om länge: att Europamarknaderna är mycket starkare än vad gemene man förstår”, säger han i en kommentar till SIX News.

Låga räntor, fallande bränslekostnader och därmed stigande lönsamhet hos åkerierna driver tillsammans med stigande fraktvolymer på.

Men givet hur bra Europa går, och vilka marknadsandelar bolaget plockar där, så borde lönsamheten varit ”lite, lite högre” även om bolaget är rejält problemtyngt i Brasilien och Ryssland.

”Det klarT att över 10 procents rörelsemarginal är fantastiskt bra, men jag tror någonstans att det finns kanske en liten, liten förändring i den strategiska riktningen från Tyskland. Där man säger att Scania vid 10 procents rörelsemarginal ska titta lite mer på att få upp populationerna i Europa, på grund av att det skapar en bra eftermarknad där marginalerna är högre”, säger Engellau.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets