Hanjin rasar efter ansökan om tvångsförvaltning

Hanjin Shipping rasade under måndagen på den koreanska börsen och uppnådde den dagliga gräns som är satt. Det kommer efter att bolaget i förra veckan tvingats att ansöka om tvångsförvaltning efter att en omstruktureringsplan avvisats av fordringsägarna.

Aktien, som varit handelsstoppad sedan förra tisdagen, föll som mest med nära 30 procent ner och handlas till den lägsta nivån sedan 2009. En återhämtning har därefter skett men aktien är fortfarande runt 10 procent lägre för dagen.

Hanjin Shipping har en flotta på 98 fartyg, varav 37 ägs av bolaget självt, och är den största containeroperatören i Sydkorea. Bolaget har nu fram till den 25 november på sig att presentera en ny omstruktureringsplan.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här