Här är det lättast att göra affärer

Här är de länder där det, ur ett regulatoriskt perspektiv, är enklast att göra affärer.

Varje år publicerar TMF Group sin Global Benchmark Complexity Index Report, där världens länder rankas efter hur lätt det är att göra affärer utifrån ett regulatoriskt perspektiv.

Rankingen tar hänsyn till ekonomiska och politiska händelser, lokala lagar och internetrelaterade säkerhetsrisker. Det skriver Business Insider.

1. Jersey

Jersey är den största av de brittiska kanalöarna och en brittisk kronbesittning. Ön beskrivs av Business Insider som det ultimata skatteparadiset, med 0 procents moms och potentiellt 0 procents bolagsskatt. Fyra femtedelar av den lokala ekonomin kommer från den utländska finanssektorn.

2. Hongkong

Hongkong är en del av Kina, men har sina egna lagar och skatteregler. Det är rankat som det bästa landet i världen att ansöka om bygglov på.

3. Irland

På grund av de låga skattesatserna är Irland en favorit för utländska investerare i Europa. Techbolag såsom Facebook, Google och Paypal har sina europeiska huvudkontor i Dublin, där de betalar en vinstskatt på endast 25 procent. Snittet inom OECD ligger på 41 procent.

4. Bonaire

Bonaire är ett territorium som tillhör Nederländerna. 2001 ändrade Bonaire i sina skatteregler för att tvätta bort stämpeln som skatteparadis, men många bolag åtnjuter fortfarande gynnsamma skattesatser som en del i sina överenskommelser med det karibiska paradiset.

5. Puerto Rico

Puerto Rico är en del av USA, men har en egen skattestruktur. Puerto Rico styrs av amerikanska lagar och tar del av fördelar såsom egendomsskydd, men vissa aktiviteter har en förmånlig skattesats på 0 till 1 procent.

6. Australien

Australien har mer än halverat importtullarna de senast tio åren och dessutom sänkt bolagsskatten till en av de lägsta inom OECD.

7. Guernsey

Guernsey är ännu en brittisk kronbesittning. Ön har ingen förmögenhetsskatt, kapitalinkomstskatt eller moms.

8. Storbritannien

Storbritannien är med i EU men står utanför EMU. London är den ledande marknaden för valutahandlare och staden drar till sig fler utländska firmor än någon annan stad.

9. Barbados

Barbados har en hög politisk stabilitet och ligger i samma tidszon som USA:s östkust. Dessutom håller Barbados på att göra om sig till ett internationellt valutahandelscentrum.

10. Nya Zeeland

Det tar vanligtvis mindre än en dag att starta upp ett företag i Nya Zeeland. Snittet för länder inom OECD är över nio arbetsdagar.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här