Här är näringslivsprofilerna som sommarpratar

Börs-vd:ar, en influencer och en tidigare handelsminister. Här är de näringslivsprofiler som sommarpratar.

Den 24 juni sommarpratar entreprenören och influencern Isabella Löwengrip. Isabella Löwengrip debuterade som bloggare när hon var 14 år och driver i dag en rad företag, bland annat inom skönhetsvård, med en sammanlagd omsättning på 100 miljoner kronor om året.

Den 1 juli är det dags för Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring, att sommarprata. Caroline Farberger är den första svenska toppchef som öppet berättat om könskorrigering.

Den 14 juli kan lyssnarna ta del av Leif Östlings sommarprat.  Leif Östling har bland annat varit chef för Scania och ordförande för Svenskt näringsliv. På senare tid skrev han rubriker med sitt ”vad fan får jag för pengarna”-uttalande.

Sernekes vd och grundare Ola Serneke sommarpratar den 23 juli. Han förekom även nyligen på Affärsvärldens lista över börs-vd:arna med mest kapital investerat i egna firman.

Den 27 juli är det dags för ex-ministern, journalisten och entreprenören Maria Borelius att sommarprata. Hon gjorde kort sejour som handelsminister i Fredrik Reinfeldts nya regering 2006, innan hon tvingades avgå. Hon har även bland annat dragit igång tech-startupen K-world tillsammans med medieprofilen Annie Wegelius 1998, som drog till sig investerare såsom Investor och familjen Rausing.

Sodexos vd Azita Shariati sommarpratar den 9 augusti. Hon har bland annat utsetts till näringslivets mäktigaste kvinna och har uppmärksammats för den resa hon gjort sedan hon kom till Svergeg 1988.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.