Här är Paretos favoriter inom banksektorn

Två svenska storbanker är Paretos favoriter inom banksektorn.
Banker, Storbankerna
Foto: TT
Pareto Securities har Handelsbanken och Swedbank som favoriter inom banksektorn, enligt en ny analys.

Handelsbanken är fortsatt top pick (köp upprepas) då banken handlas med en rabatt på 12% mot konkurrenter och har defensiva kvaliteter som man inte får tillräckligt erkännande för. Banken har fått tampas med den brittiska verksamheten under de senaste åren men enligt Pareto väntas situationen där inte komma att förvärras ytterligare. Under tiden har också strategiska initiativ vidtagits vilka väntas leverera sektorns lägsta K/I-tal på 42,7 under 2024 och en förbättrad avkastning på eget kapital, enligt Pareto.

Samtidigt höjs Swedbank till köp från behåll. I analysen lyfts bankens solida operationella trend inom svenska bolån samt opex fram. Ny riktkurs är 205 kronor (189).

Nordea sänks till behåll (köp) med riktkursen 115 (118). Revideringen sker i spåren av ett starkt 2021 där kursen steg 65%. Det har gjort risk/avkastning-ration mer balanserad.

Behåll upprepas för SEB främst till följd av värderingen, skriver Pareto. Riktkursen är också oförändrad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.