Här säljer flest insiders

DATA Vad är värre än en insiderförsäljning i ett börsbolag? Jo, flera insiderförsäljningar i ett börsbolag. Affärsvärlden listar bolagen där flera insiders säljer aktier.

Längst upp på listan, med hela sju insidersäljare, hittar vi CLX Communications, som nyligen bytte namn till Sinch. I mars meddelade Carnegie att en grupp aktieägare i mjukvarubolaget hade sålt sammanlagt 3,15 miljoner aktier till ett begränsat antal institutionella investerare.

Näst följer datalagringsspecialisten Proact, som varit en riktig kursraket under 2019. Fram till mitten av mars steg aktien med över 40 procent. Bolagets Tysklandschef Oliver Kügow passade då på att hämta hem en del av vinsten när han sålde 75 000 aktier till ett värde av 15,3 miljoner kronor. Även strategichefen Jakob Høholdt har sålt största delen av sitt innehav och Arne Kungberg, chef för Proacts österuopeiska verksamhet, har sålt alla sina aktier. Proacts aktiekurs har dock återhämtat sig sedan försäljningarna och är upp drygt 43 procent i år.

Även Melker Schörlings säljräd från i mars syns i statistiken. Bland det numera utköpta investmentbolagets insiderförsäljningar på totalt 3 miljarder kronor syns särskilt försäljningarna i Hexagon och Loomis. I Loomis har även Latour minskat innehavet. Loomis vd Patrik Andersson och personaldirektör Mårten Lundberg sålde också aktier i mars.

På listan hittar vi även ett annat ”MSAB-bolag”, nämligen Micro Systemation (AB). De har dock ingenting med Melker Schörling att göra, förutom att bolagsnamnens förkortning är detsamma. Vd Joel Bollö halverade sitt aktieinnehav i bolaget i mars.

– Det är av helt privata skäl, det har inget med bolaget att göra, eller min syn på bolaget, sade Joel Bollö till Nyhetsbyrån Direkt efter försäljningen.

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

Uppföljning

Här ser du hur alla våra aktieråd har gått.

Analysarkiv

Portföljer

Uppsidan

Pref-guiden