Här vill studenterna helst jobba

ABB har tagit sig tillbaka upp på pallplats. Men det är fortfarande Google som regerar bland teknologerna. Liksom också hos data/it-studenterna.

Teknologerna rankar Ikea som tredje attraktivaste arbetsgivaren och knuffar därmed ner Sony Ericsson i Företagsbarometern, Universums årliga studentrankning av favoritarbetsplatser.

Byggföretagen fortsätter att tappa mark bland civilingenjörsstudenterna. Däremot ligger Skanska fortfarande i topp bland de blivande högskoleingenjörerna, medan både NCC och Peab knuffas ner från prispallen av Google och Sweco. 

Att Google återigen befäster sin position som Sveriges attraktivaste arbetsgivare beror bland annat på att deras produkter och tjänster, tror Daniel Wägerth på Universum.

– Men de är också väldigt bra på att sprida stories om hur det är att arbeta på Google, säger han i ett pressmeddelande.

Att de anställda är goda ambassadörer för sin arbetsplats är en framgångsfaktor också bakom ABB:s klättring från förra årets femteplats till andra plats bland teknologerna.

– Jag tror att våra medarbetare berättar att finns stora utvecklingsmöjligheter här och att det är en trevlig arbetsplats, man har kul på jobbet, som också har en internationell touch, säger Lena Eliasson till Affärsvärlden.

Hon är jätteglad över priset, som hon tog emot på tisdagskvällen på Universum Awards på Berns salonger i Stockholm. 

– Det vi sysslar med på ABB ligger helt rätt i tiden, säger Lena Eliasson och nämner energieffektivisering, smarta elnät och aktiva hus som exempel.

ABB tog också emot Universums förstapris som ideal arbetsgivare inom branschen verkstadsindustrin, för femte året i rad.

Det är tionde året i rad som Universum anordnar Universum Awards. Rankningslistan bygger på svar från cirka 14 000 studenter från Sveriges universitet och högskolor.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.