Helt ny aktietjänst

Efterfrågan på kvalificerad oberoende börsanalys blir allt större, och Affärsvärlden lanserar därför en utökad digital analystjänst. Affärsvärlden Analys+ ger snabbare rapportering, ökad möjlighet till interaktivitet och fler analyser.

Basen i Affärsvärlden Analys+ är tre modell­aktieportföljer.

* Den nordiska värdeportföljen jagar billiga värdeaktier i hela Norden och har en längre placeringshorisont.

* Småbolagsportföljen försöker hitta vinnarna bland de mindre bolagen, huvudsakligen på Stockholmsbörsen, och har ett något mer kortsiktigt perspektiv.

* Avkastningsportföljen, en värdeinriktad portfölj vars fokus ligger på bolag på Stockholmsbörsen med lågt värderade kassa­flöden eller hög direktavkastning.

Tanken med dessa tre nischade portföljer är att de blir tydligare produkter, jämfört med Aktiva portföljen som lades ned i förra veckan. Värde- och tillväxt- bolag blandades i Aktiva portföljen och innehaven har haft olika placerings­horisont.

De nya portföljerna startades fre­dagen den 15 december. Därefter publiceras veckovisa portföljupp­dateringar för samtliga portföljer i sektionen Analys+ på Affärsvärlden.se. I magasinet får läsaren en uppdatering av en av de tre port­följerna per vecka.

Tidigare har Affärsvärlden i våra analyser inte rekommenderat innehav som ingår i en av våra portföljer. Detta för att inte driva aktiekursen i enskilda innehav. När antalet portföljer ökar, och därmed antalet innehav, blir det svårare. Huvudregeln framöver är att undvika nya köp­rekommendationer i bolag som ingår i port­följerna, i synnerhet bland de mindre bolagen. I fall där Affärsvärldens analytiker räknar med att behålla aktierna i en portfölj en längre tid, kan aktier köprekommenderas igen. Efter en sådan köprekommendation måste innehavet vara kvar minst en månad i portföljen.

Vid sidan av portföljerna erbjuder Affärsvärlden Analys+ en exklusiv aktieanalys varje vecka. ­Ut­över dessa fasta publiceringar innehåller tjänsten en rad olika typer av material – allt med syftet att leverera intressant, relevant och inte minst lönsam läsning. Det blir nyckeltalstabeller i jakt på billiga aktier, korta vd-intervjuer, makrospaningar, snabbanalyser och kommentarer, för att nämna några exempel.

Målet är att Affärsvärlden Analys+ska utvecklas över tid och att läsarna ska kunna påverka. Så tveka inte att höra av er med ­synpunkter.

Befintliga prenumeranter får möjlighet att testa tjänsten gratis under två månader. Därefter betalar prenumeranter 895 kronor per år, medan de som ännu inte prenumererar på Affärsvärld­en betalar 2 495 kronor per år för Affärsvärlden Analys+.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här