Hertz vill skjuta upp inköpen av elbilar från Polestar

Hyrbilsbolaget Hertz vd Stephen Scherr har ringt upp Polestars vd Thomas Ingenlath och frågat ifall det är möjligt att skjuta upp de inköp av elbilar som var planerade för 2024. Det skriver Financial Times.
Hertz vill skjuta upp inköpen av elbilar från Polestar - Polestar
Foto: Polestar

Polestar ska enligt tidningen ha gått med på Hertz förfrågan under förutsättning att Hertz inte säljer sina befintliga Polestar-bilar för tidigt eller för billigt.

Hertz har avböjt att kommentera uppgifterna.

Under 2022 tecknade Hertz avtal om att köpa 65 000 Polestar-bilar under fem år i en affär som troligtvis är värd 3 miljarder dollar, skriver Financial Times. Hertz ingick även avtal om att köpa 100 000 Tesla-bilar. I slutet av förra året meddelade Hertz dock att man ska sälja en del av sina Tesla-bilar.

Hertz Sverige, som är lokal franchisetagare och ägs av Volvo Cars, uppger i en kommentar till Finwire att deras inköpsplaner däremot inte har förändrats.

”Hertz Sverige beställer fortsatt Polestar och har inga planer på att ställa in eller skjuta upp beställning.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets