Hetsig första debatt i USA inför presidentvalet

Den första amerikanska presidentdebatten mellan sittande president Donald Trump och demokraternas kandidat Joe Biden utvecklades till kaos. Så summerar flera medier nattens tv-sända debatt.
Hetsig första debatt i USA inför presidentvalet - biden-trump-900
Joe Biden och Donald Trump. Foto: Olivier Douliery/TT

Under en och en halvtimme haglade det personangrepp och det blev inte särskilt mycket sakpolitik.

Trump var mest ute efter att diskvalificera Biden under hans tid som vice president och tog också upp korruptionsanklagelserna mot Bidens son Hunter. Under debatten pratade han också i mun på Biden vilket fick den senare att tappa humöret och be Trump att ”hålla käften”.

Biden anklagade även Trump för att bland annat vara en rasist, clown, dåre och Putins valp.

Under debatten upprepade Trump tidigare uttalanden om att bedrägeri riskeras i valet om poströstning tillåts. Han har tidigare vägrat att svara på om han tänker acceptera en fredlig maktöverlämning ifall han skulle förlora valet.

Två till debatter är planerade innan valet äger rum tisdagen den 3 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets