Hexagon förvärvar Immersal och expanderar inom AR

Mätteknikbolaget Hexagon förvärvar finska Immersal som är en innovatör av spatial kartläggning och visualiseringslösningar för att skapa applikationer för augmented reality. Det framgår av ett pressmeddelande.
HExagon
Foto: Janerik Henriksson/TT

”Hexagon har länge varit ledande inom smarta digitala verkligheter som skapats genom att kombinera information från sensorer som fångar verkligheten och avancerad visualiseringsmjukvara som adderar platsbaserad intelligens. Förvärvet av Immersal möjliggör för användare på fältet att synliggöra och ta till sig fler lager av information, vilket bokstavligt talat leder till att de kan göra mer med vad de ser”, säger Hexagons vd Ola Rollén i en kommentar.

Immersal grundades 2015 i Helsingfors, Finland, och kommer ingå i Hexagons division Geosystems. Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.