Hexagon möblerar om i ledningen

Mätteknikbolaget Hexagon möblerar om i ledningen. Framöver får bolaget bland annat en operativ chef.

Juergen Dold kommer framöver att ansvara för Hexagons divisioner Geosystems, Geospatial och Safety & Infrastructure. Han kommer även att leda arbetet med att ta fram bolagets helhetslösningar inom marknader som exempelvis ”Smarta städer, Smarta gruvor och Smart Infrastruktur”. Thomas Harring tar över rollen som divisionschef för Geosystems efter Dold. Han är idag finanschef och operativ chef på divisionen.

Norbert Hanke har utnämnts till operativ chef, Chief Operating Officer (COO), en ny position inom Hexagon. Paolo Guglielmini kommer att efterträda Norbert som divisionschef för Manufacturing Intelligence.

Hexagon tappar samtidigt sin teknikchef, CTO, Claudio Simao som kommer att gå i pension. Burkhard Boeckem, som för närvarande är CTO för divisionen Geosystems, kommer att ta över rollen.

Ed Porter, som är HR-direktör, kommer också att gå i pension. Framöver kommer HR-funktionen istället att rapportera direkt till den operativa chefen Hanke.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.