HiQ når inte riktigt prognoserna

Konsultbolaget redovisar en vinst före skatt som inte riktigt når upp till analytikernas prognoser.

HiQ redovisar ett resultat före skatt på 49 miljoner kronor (41) för det fjärde kvartalet 2014.

Analytikerna hade förväntat sig ett resultat före skatt på 50 miljoner kronor, enligt en enkät från SIX News/Inquiry Financial.

Resultatet före skatt var därmed 2 procent sämre än väntat.

Rörelseresultatet uppgick till 48 miljoner kronor (41). Väntat rörelseresultat var 50 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen var 12,4 procent (11,8). Analytikerna hade i genomsnitt räknat med en rörelsemarginal på 13,3 procent.

Nettoresultatet blev 38 miljoner kronor (32) eller 0,72 kronor per aktie (0,61). Analytikerna hade kalkylerat med en nettovinst på 38 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 389 miljoner kronor (348). Väntad omsättning var 375 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår en utdelning om 2,60 kronor per aktie (2,60) i form av en split med obligatoriskt inlösenförfarande. Analytikerna hade väntat sig 2,63 kronor i utdelning.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.