H&M-konkurrent stäms för uteblivna hyresbetalningar

Amerikanska klädkedjan Gap, en konkurrent till H&M, stäms av sin hyresvärd Simon Property för uteblivna hyresbetalningar.
H&M-konkurrent stäms för uteblivna hyresbetalningar - gap-900
En nedstängd GAP-butik under coronakrisen. Foto: Ted S. Warren/TT
Det handlar om över 65,9 miljoner dollar, motsvarande 611 miljoner kronor, som Gap vägrat betala Simon Property under coronapandemin. Det rapporterar CNBC med hänvisning till inskickade dokument.

Simon Property, som äger köpcentrum, är hyresvärd för 412 Gap-butiker inklusive märkena Banana Republic och Old Navy. Bolaget vill att domstolen tvingar Gap att betala i nivå med den uteblivna hyran, samt framtida hyresbetalningar.

Gap är ett i raden av klädbolag som ställt in hyresbetalningar medan butikerna hållit stängt på grund av coronaviruset. Kedjan har sagt att månadskostnaden för hyror bara i Nordamerika uppgår till 115 miljoner dollar.

Varken Gap eller Simon Property har hunnit ge kommentar på stämningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.