Zalando lyfter efter Gap-samarbete

Zalando-aktien stiger i Frankfurt på nyheten om ett europeiskt samarbete med klädbolaget Gap.

Zalando-aktien noteras klockan 09.46 på måndagen 3,7 procent högre i Frankfurt, på aktiekursen 19,645 euro, framgår det av Telekurs ID Java.

Det tyska nätmodeföretaget meddelade på måndagsmorgonen ett samarbete med amerikanska klädbolaget Gap, en amerikansk konkurrent till bland annat H&M.

Samarbetet går ut på att Gap öppnar en egen virtuell butik inne i Zalando-systemet. Från och med inledningen av sommaren 2015 kommer amerikanerna att via Zalando sälja ett ”brett” sortiment av kläder och accessoarer från Gap Women, Gap Men, GapKids och babyGap i Europa.

Gap har sedan tidigare en fysisk Europanärvaro bestående av 190 egna butiker och 33 franchise-butiker. Därtill har man redan en egen onlinehandel som levererar till 24 länder, något som Zalando-samarbetet ska ”komplettera”, enligt pressmeddelandet.

Kinnevik äger 32,0 procent av Zalando, som börsnoterades i Frankfurt den 1 oktober i år.

Kinnevik-aktien sågs 1,1 procent högre i Stockholm samtidigt som SIX Generalindex var nära oförändrat.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.