Gap sänker vinstprognos

Amerikanska Gap, en konkurrent till H&M, sänkte i samband med kvartalsrapporten efter torsdagens stängning sin vinst per aktie-prognos från 2,95-3 dollar till 2,73-2,78 dollar för det innevarande brutna räkenskapsåret 2014/2015.

Efter att ha stigit med 1,5 procent inför stängningen handlades aktien 3,7 procent lägre till 38,66 dollar i torsdagens efterhandel.

Då sänkningen sker samtidigt som tredje kvartalet (som löper till och med november) var vinstmässigt över förväntan menar Dow Jones Newswires att prognosen inte bådar väl inför den viktiga julhandeln.

Det tredje kvartalet bjöd på en nettovinst om 0,80 dollar per aktie, upp från 0,72 dollar per aktie i fjolårskvartalet. Det aktuella kvartalet inkluderade +0,06 dollar per aktie från bland annat utländska skatteeffekter. För cirka en månad sedan spådde bolaget själva ett utfall på 0,78-0,79 dollar per aktie, vilket var bättre än då rådande analytikerkonsensus.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.