Hög tid att dela ut Yggdrasil

Svackan i Comeon ser ut att vara passerad och värderingen i Cherry ser attraktiv ut. Det finns dessutom goda chanser att Yggdrasil delas ut till aktieägarna.

KÖP Stockholmsbörsen har genom åren vuxit fram och blivit något av ett centrum för världens gamblingbolag. Bolag från alla delar av värde­kedjan är börsnoterade här, oavsett om det är operatörer, leverantörer, affiliatebolag eller investmentbolag. Det samlade börsvärdet för sektorn överstiger 90 miljarder kronor. Investerarna lockas av den snabba strukturella tillväxten i sektorn där alltmer av spelandet flyttas till den digitala världen.

Globalt är online-andelen cirka 11 procent, enligt analysföretaget H2 Gambling Capital. Omregleringen från monopolmarknader till licensierade marknader har sedan flera år tillbaka rullat fram i Europa, som har tagit på sig ledartröjan globalt. Det är också anledningen till att onlineandelen hamnar kring 20 procent på den europeiska marknaden. H2 Gambling Capital prognostiserar en årlig genomsnittlig tillväxt för onlinespel i Europa på 6 procent per år för perioden 2016 till 2022.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Carnegie Fonder