Höjd prognos för personbilar

Bil Sweden höjer sina prognoser för nybilsregistreringarna i Sverige 2015 till 345.000 bilar, vilket innebär att 2015 kommer att bli det bästa året någonsin om prognosen slår in. Prognosen är en uppjustering med 18.000 bilar jämfört med den tidigare prognosen på 327.000.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till höjningen av personbilsprognosen är den mycket starka utvecklingen av både nyregistreringar och orderingång.

”Det rekordstora nybilsintresset har flera orsaker. Låga räntor och en stabil arbetsmarknad utgör en bra grund, men demografiska faktorer spelar också roll – allt fler får körkort och tillgång till bil. Intresset för snålare, miljövänligare och säkrare bilar växer”, skriver Bil Sweden.

2014 registrerades 304.000 nya bilar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.