Höjda riktkurser för gruvbolag

Investmentbanken Citi har höjt riktkurserna på två gruvbolag.

Banken har även upprepat tidigare rekommendationer på de båda bolagen, Boliden och Lundin Mining, som var behåll.

Bolidens riktkurs har höjts till 104 kronor, från tidigare 94 kronor. Lundin Minings nya riktkurs är satt till 40,00 kronor, att jämföra med förra som var 32,70 kronor.

Det framgår av en analys daterad 14 juli.

Citi har uppdaterat hela sin metallbevakning där flera bolag har fått nya riktkurser mot bakgrund av förändrade prognoser på valuta och bas- och ädelmetaller för åren 2014-2018.

Basmetallprognoserna har reviderats upp. För nickel ligger prognoshöjningen på 8-12 procent för åren 2014-2016, medan bly, zink, aluminium och koppar höjts med 2-3 procent 2014-2018.

För den ledande basmetallen koppar, spår Citi ett pris på 6.940 dollar per ton i år (tidigare 6.785) och 7.240 dollar nästa år (tidigare 7.125).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco