Höjda riktkurser för gruvbolag och byggbolag

Danske Bank höjer riktkursen på Boliden och Skanska.

Danske Bank höjer riktkursen på Boliden från 170 till 185 kronor. Rekommendationen är kvar på köp.

Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen.

”Vi fortsätter att hålla Boliden som vårt förstaval inom sektorn. Framförallt var det smältverken som visade sig lönsamt när bokslutsrapporten släpptes i går. Vi ser en mycket god framtid för smältverken de kommande tre åren”, skriver banken.

Danske Bank höjer sin riktkurs för Skanska från 190 till 200 kronor. Avvakta-rekommendation upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev dagen efter att Skanska bokslutsrapporterat.

”De underliggande siffrorna i Q4-rapporten var hälsosamma. Det var tre positiva nyheter som stack ut: 1) återhämtning på den amerikanska marknaden med 0,8 procentenheters bättre byggmarginal, 2) hög försäljning på bostäder, plus 46 procent jämfört med förra året, 3) starkt rörelseresultat för vindkraftverken”, skriver banken.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.