Höjda riktkurser för telekombolag

Bland dagens rekommendations- och riktkursförändringar får Nokia ett flertal riktkurshöjningar efter gårdagens rapport. Dessutom sänks riktkursen för ett verkstadsbolag.

—————————————————————

Bank:               

Bolag   
Ny    (Gammal)  

—————————————————————

Barclays:

Nokia               

Jämvikt,
6,00 euro

(Jämvikt,
5,45 euro)

 

Danske
Bank:

Concentric          

Köp,
108 kr       

(Köp,
110 kr)

 

Deutsche
Bank:

Nokia               

Behåll,
5,60 euro 

(Behåll,
5,20 euro)

 

LBBW:

Nokia               

Behåll,
6,00 euro 

(Behåll,
5,45 euro)

 

MKM Partners:

Nokia               

Neutral, 8,25 USD 

(Neutral, 7,75 USD)

 

SEB Equity Research:

Nokia               

Köp, 6,80 euro    

(Köp, 6,10 euro)

 

UBS:

Nokia               

Neutral,
6,00 euro

(Neutral,
5,40 euro)

 

Nokia har fått flera riktkurshöjningar efter gårdagens kvartalsrapport.

Barclays höjer riktkursen på Nokia från 5,45 till 6,00 euro. Den nya riktkursen motsvarar omkring 55 kronor. Rekommendationen är kvar på jämvikt.

Det rapporterar dpa-AFX Broker på fredagen.

SEB Equity Research höjer riktkursen på Nokia från 6,10 till 6,80 euro. Den nya riktkursen motsvarar omkring 62 kronor. Rekommendationen är kvar på köp.

Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen. ”Networks levererade starkt i det andra kvartalet. Kvaliteten i siffrorna var också god. Kapitalmarknadsdagen i november blir nästa trigger för aktien. Vi höjer estimaten för rörelseresultatet, ebit, med 2-3 procent för 2014-2016”, skriver banken.

UBS höjer riktkursen för Nokia till 6 euro, från tidigare 5,40 euro och upprepar rekommendationen neutral för aktien efter delårsrapporten. Den nya riktkursen motsvarar cirka 55 kronor.

Det framgår av en färsk analys.

Banken sänker sina intäktsestimat för åren 2014-2016 med 1-2 procent men höjer estimaten för rörelseresultaten samma år med 13-27 procent, med bakgrund av styrkan i divisionen Networks marginaler.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Nokia till 5,6 euro, från tidigare 5,2 euro. Den nya riktkursen motsvarar cirka 51,50 kronor. Rekommendationen är fortsatt behåll.

Det framgår av en färsk uppdatering.

LBBW, Landesbank Baden-Württemberg, höjer riktkursen på Nokia från 5,45 till 6,00 euro. Den nya riktkursen motsvarar omkring 55 kronor. Rekommendationen är kvar på behåll.

Det rapporterar dpa-AFX Broker.

MKM Partners höjer riktkursen på Nokia från 7,75 till 8,25 dollar. Den nya riktkursen motsvarar omkring 56 kronor. Rekommendationen är kvar på neutral.

Det skriver Briefing.

Concentric rapporterade något svagare volymer än förväntat. Anledningen till detta var en svagare hydraulikverksamhet i Nordamerika där leveranserna till jordbruk var sämre än förväntat, skriver Danske Bank i en analys.

Till följd av detta sänker Danske sina estimat för vinsten per aktie för 2014-2015 med 2-3 procent. På den positiva sidan lyfter Danske fram att Concentric har visat en stark motståndskraft då marginalerna i Europa och USA har förbättrats trots att den organiska tillväxten minskade med två procent i USA. Vidare är bolagets guidning i linje med bankens förväntningar och Danske räknar med att se ett fortsatt starkt kassaflöde.

Banken upprepar sin köprekommendation men sänker riktkursen till 108 kronor från 110 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.