Hoppas på mindre rekyl

Orexo och Wesc har sålts på stopploss. Vi tar hem vinsten i Telia Sonera och köper Nordea. I väntan på rekyl parkeras en femtedel av kapitalet i kassan.

Förra veckan var inte rolig. OMX Affärsvärldens generalindex backade 0,4 procent och korta portföljen tappade 1,3 procent. Sedan start ligger dock avkastningen på 20,5 procent medan index har gått upp med 12,6 procent. Trots veckans tapp är avståndet till index 7,9 procent till portföljens fördel. Större delen av nedgången kom under fredagens handel då rykten cirkulerade om ett räddningspaket från EU på 80 miljarder euro för att stötta den ansträngda irländska ekonomin. Det hela dementerades i och för sig av det irländska finansdepartementet.

Större direkt påverkan på portföljen fick dock oron för en nära förestående kinesisk räntehöjning vilket sänkte råvarupriserna och höjde dollarkursen. Logiken är att om Kina höjer styrräntan minskar efterfrågan på råvaror. Nyheten skickade ned kurserna för Alliance Oil och Nordic Mines med drygt 2 procent vardera. Vi ligger kvar och avvaktar den fortsatta utvecklingen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets