Hövding rusar efter testresultat – gav bäst skydd mot hjärnskakning

Smarthjälmsbolaget Hövding stiger med över 18% på torsdagen efter ett test som visar att bolagets produkt ger bäst skydd mot hjärnskakning. Det är KTH som på uppdrag av Länsförsäkringar testat tolv traditionella cykelhjälmar och Hövding som istället är en airbag för huvudet.
Forskning har visat att sneda islag som kan orsaka en rotation av huvudet oftare ger hjärnskakning än raka islag. Därför användes sneda islag vid testen av skydden.

”Hövding ger klart bäst skydd mot hjärnskakning och trots att nio av de testade hjälmarna hade ett inbyggt skydd mot rotationsskador, var det bara en av de traditionella cykelhjälmarna som ger ett riktigt bra skydd mot hjärnskakning”, säger Mari Sparr forskningsledare på Länsförsäkringars Forskningsfond.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.