Huawei skär ned

Väntas omfatta "hundratals" anställda.

Kinesiska Huawei planerar omfattande nedskärningar i sin USA-baserade forsknings- och utvecklingsverksamhet, Futurewei Technologies.

Det uppger källor för Wall Street Journal.

Inom Futurewei i USA arbetar ungefär 850 personer. Enligt tidningens källor är det inte klart exakt hur stora neddragningarna kommer att bli, men de väntas omfatta “hundratals” anställda.

Personalen vid Futurewei har på senare tid haft restriktioner vad gäller deras möjligheter att kommunicera med sina kollegor på Huaweis kontor i Kina, som en följd av USA:s beslut den 16 maj att förbjuda olicensierad överföring av amerikansk teknik till det kinesiska bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här