Hushållens förväntningar sjunker

De svenska hushållens förtroendeindikator sjönk i oktober.

De svenska hushållens förtroendeindikator, CCI, uppgick till 98,0 i oktober, jämfört med reviderade 102,7 månaden innan (preliminärt 102,4), enligt Konjunkturinstitutets undersökning.

CCI väntades visa ett värde på 100,6 (spann 97,0 till 102,0), enligt SIX News sammanställning av nio analytikers prognoser. Medianvärdet låg på 100,9.

Makroindex uppgick till 101,4 jämfört med reviderade 102,3 (preliminärt 102,5) månaden innan. Mikroindex landade på 99,7 jämfört med reviderade 102,2 månaden innan (preliminärt 101,7).

Inflationsförväntningarna på tolv månaders sikt uppgick till 0,4 procent, att jämföra med 0,0 procent månaden innan.

Index över arbetslösheten om tolv månader låg på -15 jämfört med oreviderade -11 månaden innan. Ett högt tal indikerar pessimism.

Hushållens förväntningar på den rörliga bostadsräntan på ett års sikt är 2,69 procent, vilket kan jämföras med 2,57 procent månaden innan.

Förväntad rörlig bostadsränta om två år är 3,13 procent, jämfört med 3,14 procent föregående månad. På fem års sikt är den förväntade rörliga bostadsräntan 3,66 procent, vilket kan jämföras med 3,85 procent månaden innan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.