Hushållens konsumtion minskade i mars

Hushållens konsumtion minskade i mars, jämfört med månaden innan. Jämfört med mars 2021 ökade dock hushållskonsumtionen. Det skriver SCB.
Konsumtion, rea

Hushållens konsumtion minskade med 0,1% i mars 2022, jämfört med februari 2022. Detta i säsongrensade tal, fastprisberäknat och kalenderkorrigerat. På årsbasis ökade dock hushållskonsumtionen med 3,1%, mätt i kalenderkorrigerade siffror och fasta priser. Det skriver SCB.

Den branschgrupp som påverkade hushållskonsumtionen negativt var

Främst påverkade branschgruppen Möbler, inredningsartiklar, hushållsutrustning och förbrukningsvaror hushållskonsumtionen negativt. Jämfört med samma period året innan minskade denna grupp med 9,9% i fasta priser.

Den branschgrupp som främst påverkade konsumtionen positivt var främst Restauranger, caféer, hotell och annan övernattningsservice. Jämfört med samma period året innan ökade denna grupp med 52,3%i fasta priser.

Under första kvartalet 2022 ökade hushållskonsumtionen med 3,8% i fasta priser och kalenderkorrigerade tal, jämfört med samma period föregående år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.