IAR Systems gör nedskrivning på 262 miljoner

Teknikbolaget IAR Systems gör nedskrivningar av goodwill kopplat till förvärvet av Secure Thingz som skedde 2018.
Richard Lind, VD IAR Systems
Richard Lind, VD IAR Systems

Nedskrivningen uppgår till 262 miljoner kronor. Bolaget gör även nedskrivningar av aktiverade immateriella tillgångar om 28 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nedskrivningarna, som inte påverkar kassaflödet, påverkar preliminärt balansomslutningen med totalt 290 miljoner kronor.

”Vi tror fortsatt på goda intäkter inom Safety, Security and Compliance. IAR har en stark finansiell position med robust underliggande lönsamhet och solid balansräkning även efter justeringarna. Detta är en del i det städarbete som pågått de senaste två åren i IAR,” säger VD Richard Lind.

Justeringarna görs för att skapa en långsiktigt hållbar lösning för gruppen rörande transfer pricing och finansiering av Secure Thingz, som är lokaliserat i Cambridge.

Secure Thingz har sedan förvärvet finansierats via lån från moderbolaget IAR Systems och kan med dagens transferpricingregler inte tillgodogöra sig tillräckligt stor andel av intäkterna som hänförs till den egna IPn för att inom en överskådlig framtid återbetala dessa. Bolaget i Cambridge kommer framåt att finansieras via en transfer pricing cost-plus-lösning istället för via lån. Det innebär att all IP i koncernen koncentreras till IAR Systems.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets